Large jovic
18 Luka Jović

Født: 23. desember, 1997
Fødested: Bijeljina (Bosnia-Hercegovina)
Høyde: 181 cm
Vekt: 75 kg

Kontrakt: Utgår 30. juni 2025

Karriere:
Red Star Belgrade (2014–2016)
Benfica B (2016–2017)
Benfica (2016–2019)
Eintracht Frankfurt (2017–2019)
Real Madrid (2019–)

En av toppscorerne i Bundesliga, andreplass på toppscorerlisten i Europa League og den yngste spilleren i en alder av 20 år til å score fem mål i en Bundesliga-kamp, ble 4. juni 2019 bekreftet klar for Real Madrid. Jović var en svært viktig del av et underholdende Frankfurt-lag denne sesongen. Sommeren 2017 bestemte Frankfurt seg for å hente spissen fra Benfica, og nå sommeren 2019, selger de samme mann for det som ryktes å være en sum på €65 millioner.

Jović har i løpet tiden i Bundesliga utviklet seg til å bli en av Europas mest ettertraktede spisser, og store klubber som blant annet Barcelona og Chelsea var også interessert i hans tjenester før han bestemte seg for å signere for Real Madrid. Det som er allmenn kjent rundt spissen, er at han er svært atletisk, veldig god i boksen, god med begge bein, bra med hodet og en svært klinisk avslutter. Men hvem er egentlig denne gutten som ble født i Bosnia, men som spiller landskamper for Serbia? Det tar vi en titt på her.

Luka Jović ble født i Bosnia, i en liten landsbygd kalt Batar. Da han var syv år, ble han tilbudt en plass på et utviklingsakademi i Beograd, og flyttet der sammen med sin far. Der viste han seg fram raskt, og i sin første kamp på akademiet, scoret han tre mål. Akademiet bestemte seg for å tilby hans far 50 euro for hver scoring, og i tillegg tilbød de seg å betale transport fra Batar til Beograd.

Etter hvert havnet spissen i Røde Stjerne, hvor han fikk sin profesjonelle debut i en alder av 16 år og fem måneder. Etter to minutter på banen i sin debut, scoret han sitt første mål, noe som gjorde han til Røde Stjernes yngste målscorer gjennom tidene. Etter hvert som tiden gikk, fikk han en fast plass på laget og viste hvilken talentfull spiller han var.

I februar 2016 gikk ferden videre til portugisiske Benfica. Her hadde han en tøff tid i starten, ettersom han kun fikk spille kamper for reservelaget. På 18 kamper for reservelaget maktet han også bare å score ved fire anledninger. I sitt opphold i Benfica fikk han kun fire kamper, og han har selv sagt at han hadde hjemlengsel, psykiske utfordringer og at han ikke var moden nok på den tiden.

I forkant av 2017/2018-sesongen ble Luka Jović tilbudt til flere klubber, og til slutt var det Eintracht Frankfurt som bestemte seg for å hente spissen. Under Niko Kovac' ledelse fikk han 22 kamper fra start og åtte scoringer i Bundesliga i sin første sesong i klubben. Men karrieren hans begynte for alvor å skyte fart i 2018/2019-sesongen. Jović endte opp med 17 scoringer i Bundesliga og ti scoringer i Europa League. Han har bevist at ingenting er umulig i fotball, og sommeren 2019 oppfylte han noe som er en drøm for alle unge fotballspillere i verden, nemlig å signere for Real Madrid.