Large marcelo
12 Marcelo Vieira

Født: 12. mai 1988
Alder: 30 år
Fødested: Rio de Janeiro (Brasil)
Høyde: 174 cm
Vekt: 80 kg
Antall år i klubben totalt: 12
Antall trofeer vunnet med Real Madrid: 19

Kontrakt: Utgår 30. juni 2022

Karriere:
Fluminense (2001-06)
Real Madrid (2006- )

Marcelo Vieira da Silva Júnior startet som niåring å spille futsal i hjembyen, før han begynte i toppklubben Fluminense da han fylte tretten. Solstrålen kommer fra fattige kår i et av landets mest trøblete byer og var nære på å forlate klubbens akademi da han ikke hadde råd til bussbillett til og fra trening. Heldigvis kjempet han seg gjennom og med sin vinnervilje og glød har han hele veien jobbet for det han elsker - å spille fotball.

Etter å ha levert varene i hjemlandet forlot han Sør-Amerika som 18-åring til fordel for europeisk toppfotball og Real Madrid. Brassen fikk sin debut for klubben den 7.januar i 2007, i en LaLiga-kamp mot Deportivo La Coruna. I årene som fulgte måtte han jobbe hardt for å få en plass i laget, og han ble ofte brukt som venstreving helt til Jose Mourinho tok over og ga han rollen som venstreback, en posisjon han har spilt i helt til den dag i dag.

De siste fem årene har Marcelo vært en av Real Madrids aller beste og viktigste spillere, og han har blitt brukt som kaptein ved flere anledninger der Sergio Ramos har vært skadet eller suspendert. Marcelo spilte en meget viktig rolle for Real Madrid med scoringer mot PSG, Juventus og Bayern Mûnchen når klubben tok sitt 13 Champions League-trofé.

Marcelo er en spiller som er vanvittig godt likt av fansen. Han er uten tvil verdens beste venstreback og hans ferdigheter i angrep er noe verden sjeldent har sett før. Til tross for å bli kritisert for å være dårlig defensivt, så leverer Marcelo et skyhøyt nivå offensivt og med sin gode humør, arbeidsvilje og verdier har han blitt en ekte klubblegende.