Large asensio
20 Marco Asensio

Født: 21. januar 1996
Alder: 22 år
Fødested: Palma de Mallorca (Spania)
Høyde: 182 cm
Vekt: 76 kg
Antall år i klubben totalt: 2
Antall trofeer vunnet med Real Madrid: 8

Kontrakt: Utgår 30. juni 2023

Karriere:
Mallorca-akademiet
Mallorca B / Mallorca (2013-14)
Mallorca (2014-15)
Espanyol (2015-16)
Real Madrid (2016- )

Marco Asensio Willemsen ble født i øybyen Palma de Mallorca, med mor fra Nederland og far fra Spania. Allerede som guttespiller i moderklubben Mallorca ble han speidet på av både Real Madrid og Barcelona, før han etterhvert ble tatt opp på a-laget som 17-åring i 2013. Oktober samme år fikk han sin debut i Segunda División og spilte seg etterhvert inn i startelleveren den sesongen. I desember 2014, etter å ha spilt førstelagsfotball i Mallorca et drøyt år, kunngjorde Real Madrid at de hadde sikret seg kantspilleren for €3.9mill og ville la ham bli i hjemklubben ut sesongen. Det påfølgende året fikk Asensio endelig prøve seg i La Liga, da Espanyol hentet ham på et sesonglangt lån. Der spilte han nesten samtlige seriekamper og var en av katalanernes aller beste spillere.

I 2016/2017-sesongen fikk Asensio sin debut for Real Madrid i UEFA Super Cup-finalen mot Sevilla, og svarte med å lime ballen i krysset fra 25 meter. I tillegg til det rundet han av en fin debutsesong med scoringer i Champions League-semifinalen og finalen mot henholdsvis Bayern München og Juventus.

Asensio regnes av mange som et av Europas aller største talenter. Han er en allsidig midtbanespiller, som trives best offensivt med ball i bena. Med sine tekniske ferdigheter og spilleforståelse, har han en egen evne til å time når han skal dra av en spiller og når han bør gi fra seg kula. Han har i tillegg til dette en helt vidunderlig skuddbein og har scoret mange fine mål for Real Madrid i løpet av sine to år i klubben.