Large varane
5 Raphaël Varane

Født: 25. april 1993
Alder: 25 år
Fødested: Lille (Frankrike)
Høyde: 191 cm
Vekt: 81 kg
Antall år i klubben totalt: 7
Antall trofeer vunnet med Real Madrid: 15

Kontrakt: Utgår 30. juni 2022

Karriere:
Lens (2010-11)
Real Madrid (2011- )

Raphaël Varane startet sin fotballkarriere i en alder av syv år. Han viste tidlig prov på talent og fikk mye av sin fotballutdanning på et fotballakademi i Liévin, hvor talenter i nærområdet skulle få best mulige treningsvilkår, samtidig som han spilte for RC Lens. Kun 17 år gammel fikk han sin førstelagsdebut for klubben og i 2010/11-sesongen var han blant nøkkelspillerne.

Til tross for kamp fra Manchester United og Juventus valgte til slutt Varane å signere for Real Madrid sommeren 2011, etter lange samtaler med Zinedine Zidane og José Mourinho. Et år senere hadde klubben vunnet La Liga og Supercopa de España. I 2014 spilte han samtlige 120 minutter da Los Blancos vant den etterlengtede Décima mot byrival Atlético. Varane har også flere A-landskamper for Frankrike og ses på som landets store bærebjelke i mange år fremover sammen med sin stoppermakker i Barcelona, Samuel Umtiti.

Etter at Zinedine Zidane tok over som hovedtrener i Real Madrid gjorde han det klart at Varane var en spiller som kom til å bli satset på. Sakte men sikkert ble Varane kvitt en god del av strekkskadene, og kjempet seg inn i laget og danket Pepe ut av Zinedine Zidanes startellever. Siden har ikke Varane sett seg tilbake og han utgjør sammen med Sergio Ramos det mange vil hevde er verdens beste stopperpar.

Raphaël Varane er bare 25 år, men det føles ut som at man har sett han spille i en evighet. Han er en utrolig dyktig stopper som besitter et så vanvittig høyt tempo at angrepsspillerne ikke klarer å løpe forbi han. Han ruver også høyt i lufta og han er nærmest en komplett stopper, som Real Madrid kommer til å dra godt nytte av de neste 7-8 årene.