Large varane
5 Raphaël Varane

Fullt navn: Raphaël Xavier Varane
Født: 25. april 1993
Fødested: Lille (Frankrike)
Høyde: 191 cm
Vekt: 81 kg

Kontrakt: Utgår 30. juni 2022

Karriere:
Lens (2002-11)
Real Madrid (2011- )

Raphaël Varane startet sin fotballkarriere i en alder av syv år. Han viste tidlig prov på talent og fikk mye av sin fotballutdanning på et fotballakademi i Liévin, hvor talenter i nærområdet skulle få best mulige treningsvilkår, samtidig som han spilte for RC Lens. Kun 17 år gammel fikk han sin førstelagsdebut for klubben og i 2010/11-sesongen var han blant nøkkelspillerne. Hans enorme fart i kombinasjon med hans enorme fysikk gjorde at han ble kjent for de aller fleste fotballspeiderne i Europa.

Til tross for kamp fra Manchester United og Juventus valgte til slutt Varane å signere for Real Madrid sommeren 2011, etter lange samtaler med Zinedine Zidane og José Mourinho. Et år senere hadde klubben vunnet La Liga og Supercopa de España. I 2014 spilte han samtlige 120 minutter da Los Blancos vant den etterlengtede Décima mot byrival Atlético. Varane har også flere A-landskamper for Frankrike og var en veldig viktig brikke i det franske laget som gikk hele veien i VM i Russland i 2018. Varane er faktisk den yngste spilleren som har vært kaptein for Frankrike. Denne rekorden tok han da han ledet Frankrike i 3-0-seieren over Armenia 14. oktober 2014.

Etter at Zinedine Zidane tok over som hovedtrener i Real Madrid gjorde han det klart at Varane var en spiller som kom til å bli satset på. Sakte men sikkert ble Varane kvitt skadeproblemene som han hadde slitt med siden han kom til den spanske hovedstaden, og kjempet seg inn i laget og danket Pepe ut av Zinedine Zidanes startellever. Siden har ikke Varane sett seg tilbake og han utgjør sammen med Sergio Ramos det mange vil hevde er verdens beste stopperpar.