Large kroos
8 Toni Kroos

Født: 4. januar 1990
Alder: 28 år
Fødested: Greifswald (Tyskland)
Høyde: 183 cm
Vekt: 76 kg
Antall år i klubben totalt: 4
Antall trofeer vunnet med Real Madrid: 12

Kontrakt: Utgår 30. juni 2022

Karriere:
Greifswalder (1997-02)
Hansa Rostock (2002-06)
Bayern Munich (2006-08)
Bayer Leverkusen (2008-10)
Bayern Munich (2010-14)
Real Madrid (2014- )

Toni Kroos startet sin Karriere i lokale Greifswalder SC, før han som 13-åring sluttet seg til Hansa Rostocks ungdomsavdeling. Samme år ble han Bayern München-spiller, hvor han i sitt første år gikk glipp av mer enn 40 dager på skolen grunnet all treningen. Da han var 17 ble han tatt opp til A-laget hvor han noterte seg for to assist til Miroslav Klose i sin debut mot Energie Cottbus.

Syv år senere hadde han, etter flere sesonger med Bayerns førstelag og et låneopphold i Bayer Leverkusen, etablert seg som en nøkkelspiller hos Bavaria-klubben og ankom VM 2014 som en av Tysklands viktigste brikker. Der leverte han så til de grader og for så lite som rundt 25 millioner euro signerte han for Real Madrid, med ett år igjen av sin Bayern-kontrakt. Kroos har uttalt at Real Madrid er verdens største klubb og "ett steg opp fra Bayern München", som gjorde at han tidlig ble en favoritt blant Los Blancos-publikummet. I fotsporene til tyske profiler som Günter Netzer, Paul Breitner, Bernd Schuster og Mesut Özil kunne ikke kongeklubben fått en bedre arvtager til Xabi Alonso enn nettopp Kroos.

Toni Kroos har etter overgangen til Real Madrid vært en av spillerne som har spilt mest, og han har utviklet seg til å bli en av verdens topp tre beste midtbanespillere. Kroos har uten et snev av tvil verdens beste pasningsfot og han bidrar til ro og trygghet på midtbanen med sine ballferdigheter.