Large vinicius
25 Vinícius Junior

Født: 12.07.2000
Alder: 18
Fødested: São Gonçalo (Río de Janeiro, Brasil)
Høyde: 176 cm
Vekt: 73 kg
Antall år i klubben totalt: 1
Trofeer vunnet med Real Madrid: 1

Kontrakt: Utgår 30.juni 2025

Karriere:
Flamengo-akademiet (2010-17)
Flamengo (2017-18)
Real Madrid (2018- )

Vinicius Paixao de Oliveira Júnior ble født 12.juli 2000, i São Gonçalo som er en del av Rio de Janeiro i Brasil, og er kantspiller for Real Madrid Castilla, samt førstelaget til Los Blancos. Brasilianeren går under kallenavnet Vinicius Jr. Kantspilleren startet sin fotballkarriere i en alder av kun fem år, i sin lokale klubb Clube de Regatas do Flamengo, og ble senere en del av akademiet til klubben i 2010. Vinicius Júnior var ti år da han ble en del av akademiet til klubben fra Rio de Janeiro, og unggutten har siden gått gradene i klubben. I en alder av kun 16 år spilte han for U20-laget til Flamengo, før han ble flyttet opp til klubbens førstelag den foregående sesongen. Unggutten presterte så godt for ungdomslagene til klubben at han har fått med seg kamper for aldersbestemte landslag i Brasil.

Brasilianeren spilte den foregående sesongen for førstelaget til Flamengo i Campeonato Brasileiro Série A. Vinicius Júnior var på banen i 25 kamper for klubben i serien, hvor han noterte seg for tre scoringer og tre målgivende pasninger. I tillegg deltok han i fem kamper i Copa Libertadores, hvor han debuterte med å score to mål mot CS Emelec fra Ecuador. Det unge talentet var den angrepsspilleren som var på banen i flest kamper for Flamengo forrige sesong, og bidro til at klubben havnet på syvende plass i ligaen. I tillegg til å spille for Flamengo deltok unggutten i det Sør-Amerikanske U17 mesterskapet for Brasil, hvor han scoret syv mål og spilte to målgivende pasninger. Dette ledet Brasil til triumf i turneringen, samt Vinicius Júnior til å bli mesterskapets beste spiller. Han imponerte så stort at Real Madrid valgte å signere han.

Til overraskelse for mange ble unggutten plassert på Real Madrid Castilla denne sesongen, og ikke lånt ut til en LaLiga-klubb, eller som fast inventar for førstelaget. Han har så langt spilt fire kamper for Los Blancos sine reserver, hvor han har scoret tre mål og spilt en målgivende pasning. Spesielt kampen mot Atlético Madrid B er et av sesongens høydepunkt for unggutten hvor han på egenhånd sikret poeng mot rivalen med to scoringer. Unggutten har i tillegg fått sin debut for førstelaget til Real Madrid, da han kom inn med to minutter igjen mot byrival Atlético Madrid. Vinicius Júnior var også på banen i tapet mot Alavés, da spilte han ti minutter.