Extra large  2rm5281
POPULÆR: Xabi Alonso ble en favoritt blant Real Madrid-supporterne fra 2009 til 2014.

Alonsos første tittel som juniortrener

Den tidligere Real Madrid-spilleren har fått en god start med U13-laget.

Av alle spillerne som har vært innom Real Madrid i nyere tid, må Xabi Alonso regnes som en av de mest populære. Fansen elsket ham, og det gledet mange da det ble kjent at den tidligere spanske landslagsspilleren skulle returnere til Real Madrid som akademitrener. Flere har spådd at Alonso i fremtiden vil ende opp som Real Madrids A-lagstrener.

Les også: Odriozola: – Det har vært lærerikt

Denne uken vant Alonso sitt første trofé noensinne som trener da Real Madrids U13-lag gikk til topps i sin gruppe i División de Honór. Ungguttene beseiret Adarve på bortebane og sikret tittelen på onsdag. Dette betyr at Alonso og hans spillere kan kalle seg seriemestere i sin avdeling, til tross for at det gjenstår tre kamper av sesongen.

Alonso var selvsagt fornøyd med tittelen, og 37-åringen gav en kort uttalelse til pressen etter kampen:

Dette er min første sesong som trener, og så langt har det vært veldig positivt.

At Alonso har valgt å starte som juniortrener, er ikke tilfeldig. Mange tidligere spillere har tatt sin første jobb i en klubb på et høyt nivå, men uten å lykkes, trolig mye på grunn av manglende erfaring. Thierry Henry i Monaco er et eksempel på dette. Ved å starte på juniornivå, bygger Alonso seg opp erfaring utenfor medias søkelys.

Det meste tyder på at Alonso kommer til å få sjansen til å klatre seg oppover i akademisystemet, og kanskje trene Castilla etter hvert. I så fall ville han vært i en svært god posisjon til å overta A-laget, noe vi allerede har sett i tilfellene med Zinédine Zidane og Santiago Solari. Alonso kommer imidlertid til å møte konkurranse om de beste akademijobbene i Real Madrid, og blant konkurrentene er ingen ringere enn Raúl González Blanco.

Det blir spennende å følge både Alonso og Raúl i sine trenerkarrierer fremover, og hvem vet, kanskje får vi se en av dem i sjefsstolen i Real Madrid om ikke så mange år.

Pmn6