Extra large co
OFFISIELT: Ferland Mendy er klar for Real Madrid.

Offisielt: Ferland Mendy til Real Madrid

Onsdag kveld ble det offisielt at den franske venstrebacken slutter seg til Los Blancos.

Det har vært en dårlig skjult hemmelighet at Real Madrid har vist interesse for Lyon sin venstreback Ferland Mendy, og tidligere denne uken bekreftet Didier Deschamps at spilleren ville slutte seg til Los Blancos denne sommeren. Overgangen ble omsider ikke offisiell før onsdag kveld, da begge klubbene bekreftet det hovedtreneren for det franske landslaget meldte. Olympique Lyonnais har bekreftet at overgangssummen er på €48M + €5M i bonuser, og Mendy har signert en avtale som binder han til klubben de neste seks sesongene, altså frem til 30.juni 2025. 

Les også: Jovic: – Det er spesielt å være her i dag

Overgangen til Real Madrid for den franske backen har trolig vært klar i lang tid, og i forrige uke var det nok mange som forventet at Mendy skulle bli den første som signerte for hovedstadslaget. Slik ble det ikke, ettersom Real Madrid skal ha  ønsket å dobbeltsjekke et problem Mendy hadde hatt i hoften denne sesongen, og klubben skal derfor ha bedt om en ny legesjekk. Dette var ikke så populært hos Lyon, men etter at Mendy hadde returnert fra landslagssamling med franske landslaget ble den andre legesjekken gjennomført. Dermed ble overgangen endelig offisiell i kveld, en uke senere enn forventet. 

Ferland Mendy tilbragte store deler av sin ungdom i Paris Saint-Germain uten å bryte gjennom, men da han ble solgt til Le Havre i 2013 ble han omsider umiddelbart tatt inn på B-laget. To år senere debuterte han for førstelaget til Le Havre, hvor han tilbragte to sesonger og spilte 50 kamper der fasiten viser til to scoringer og seks målgivende pasninger. I 2017 ble han kjøpt opp av storklubben Olympique Lyonnais hvor han har tilbragt de to siste sesongene. I løpet av sine to år i Lyon spilte han 79 kamper, hvor han scoret tre ganger og spilte syv målgivende pasninger. Nå er det bekreftet at fransk-senegaleseren fortsetter karrieren sin i Real Madrid, og venstrebacken er kun 24 år, hvilket vil si at han har sine beste åre foran seg. 

Real Madrid C.F og Olympique Lyonnais har kommet til enighet om en overgang for spilleren Ferland Mendy. Spilleren har signert en kontrakt som binder han til klubben de neste seks sesongene, frem til 30.juni 2025. Mendy vil bli presentert neste onsdag, 19.juni, kl:13.00 i president-boksen på Santiago Bernabéu. Senere vil Mendy for første gang entre gressmatten på Santiago Bernabéu ikledd en Real Madrid-drakt, og besvare spørsmål fra medier og presse i presserommet.  

Hva er dine tanker om signeringen? 

Pmn6