Extra large co

Offisielt: Alberto Soro til Real Madrid

Real Madrid har signert den unge midtbanespilleren Alberto Soro fra Real Zaragoza.

Real Madrid har kjøpt det spanske midtbanetalentet Alberto Soro fra Real Zaragoza. Det bekreftet Segunda-klubben på sine egne nettsider i dag. Soro leies ut til Real Zaragoza umiddelbart, og unggutten vil derfor tilbringe også kommende sesong i Zaragoza. Soro føyer seg inn i rekken av unge og lovende spillere som Real Madrid har hentet den siste tiden, selv om denne overgangen selvsagt har kommet i skyggen av Kubo- og Rodrygo-signeringene. Likevel skal Real Madrid angivelig ha betaletmer for Soro enn den meldte overgangssummen for Takefusa Kubo. Overgangssummen skal ligge på omkring 2,5 millioner euro. 

Les også: Før kampen: Atlético Madrid (N)

Alberto Soro er en ung offensiv midtbanespiller, som forrige sesong tok steget opp på førstelaget til Real Zaragoza. Han er født i 1999, og er dermed 20 år gammel. Han er dermed to år eldre enn både Kubo og Rodrygo. Forrige sesong spilte Soro ganske fast på Real Zaragoza, og han fikk hele 29 kamper for laget sitt. Dette har resultert i to scoringer og to målgivende pasninger i Segunda División for unggutten. 

I tillegg fortsetter Real Madrid å vise interesse i å hente unge spanske spillere. Dette er en overgangsstrategi som klubben har praktisert i flere år nå, og spillere som Marco Asensio, Dani Ceballos, Jesús Vallejo og Álvaro Odriozola er gode eksempler på dette. Spesielt Vallejo og Asensio er svært like tilfeller, hvor begge spillerne ble sendt rett tilbake til klubben de kom fra i form av en låneavtale. Jesús Vallejo ble i tillegg hentet fra nettopp Real Zaragoza i 2015, og situasjon med Soro i dag har derfor mange likhetstrekk med den overgangen. 

Pmn6