Extra large baeza 2vc4097 h
MATCHVINNER: Miguel Baeza ble dagens store helt med sine tre mål.

Hattrick for Baeza da Castilla slo topplag

Ungguttene tok en velfortjent og svært viktig seier da Peña Deportiva kom på besøk.

  • Real Madrid Castilla 3-1 Peña Deportiva
  • Estadio Alfredo Di Stéfano
  • Segunda División B, runde 22
  • Søndag 26. januar, kl. 12:00

1-0 Miguel Baeza (13')
2-0 Miguel Baeza (17')
2-1 Rocha Dias Higor (29')
3-1 Miguel Baeza (50')

Startoppstilling: Belman - Guillem, Fran García, De la Fuente, Gila - Blanco, Fidalgo - Baeza, Marvin, César - Pedro.

Raúl González har ikke hatt noen enkel debutsesong som trener for Real Madrid Castilla. Før søndagens kamp mot Peña Deportiva, lå B-laget kun ett poeng over nedrykksstreken. Situasjonen ble ikke noe enklere av at motstanderlaget lå på fjerdeplass og er med for fullt i opprykkskampen.

Les også: Troppen: Real Valladolid (B)

Mange mener at Raúl har en talentfull spillerstall og burde ha skaffet bedre resultater. Andre peker på at prestasjonene faktisk har vært gode og at det bare er uflaks og udyktighet foran mål som gjør at ungguttene sliter. Begge gruppene er imidlertid enige i at resultatene har vært kritiske, og at Real Madrid ikke kan tillate seg et nedrykk til fjerde nivå for sitt andrelag.

Til tross for forskjellen mellom lagene før kamp, var det Castilla som åpnet klart best. I motsetning til i andre kamper, fikk de også belønning for strevet. Etter 13 minutter vant Cesar Gilabert og Álvaro Fidalgo tilbake ballen høyt i banen, og sistnevnte spilte ut til Antonio Blanco. Den dyptliggende playmakeren fyrte av fra utenfor 16-meteren, og skuddet var godt nok til at keeper ikke klarte å holde det. På returen ventet Miguel Baeza, som enkelt kunne sette ballen i mål.

Castilla var i flytsonen, anført at Baeza, som har fått mindre spilletid de siste ukene enn han nok kunne tenke seg. I denne kampen var 19-åringen virkelig ute etter å vise hva han er god for. Etter 17 minutter vant Castilla et frispark ganske langt ute mot sidelinjen på høyre, og Baeza skrudde like gjerne ballen direkte i mål. Fantastisk scoring av spanjolen, og en glitrende start på kampen for Raúls mannskap.

Like før halvtimen var spilt, var det Peña Deportivas tur. Bortelaget spilte seg rundt på kanten og sendte av gårde et skudd, som Belman i Castilla-buret måtte gi retur på. Ballen havnet hos Rocha Dias Higor, som satte inn reduseringen fra kort hold. Bedre ble det ikke for Castilla da Pedro Ruíz måtte gå av med skade like etter. Spissen ble erstattet av Pablo Rodríguez.

Dette skulle imidlertid bli Baezas dag. Like etter pausen ble 19-åringen spilt gjennom av Fidalgo, og Baeza var iskald alene med keeper. Dermed hadde midtbanespilleren fullført et meget imponerende hattrick mot et av de beste lagene i avdelingen.

I det 73. minutt ble også Peña Deportiva redusert til 10 mann, etter en takling fra Copete på innbytter Pablo. Mer skjedde ikke i denne kampen, og det endte med en fortjent 3-1-seier til Castilla. Enn så lenge har ungguttene et lite pusterom. I det minste frem mot neste oppgjør, som er mot nedrykksrival Langreo (2. februar).

Pmn6