Nysigneringen Marc Gual scoret i Castilla-debuten

Raúl har ikke klart å få sving på sakene offensivt som Castilla-trener, men hans nye spiss, Marc Gual, gav Castilla-fansen forhåpninger med sine prestasjoner søndag ettermiddag.

• Estadio Ganzábal

1-0 Marc Nierga (25')
1-1 Marc Gual (57')

Startoppstilling: Altube - Guillem, Gila, Javi Hernández, Fran García - Martín, Fidalgo (kaptein) - Marvin, Baeza, Gelabert - Marc Gual

Etter en imponerende seier mot topplaget Peña Deportiva, ventet det en helt annen utfordring for Real Madrid Castilla i den 24. runden av Segunda División B. Denne runden stod Langreo på motsatt banehalvdel. Laget fra utkanten av Oviedo-området lå på nedrykksplass, og på papiret skulle dette være en enklere utfordring for Raúls mannskap, men dette var også en bortekamp. Ungguttene er langt svakere borte sammenlignet med hjemme på Alfredo Di Stéfano, så dermed var det vanskelig å spå hvilken Castilla-utgave som kom til å møte opp på Estadio Ganzábal.

Dette ble også debuten til spissen Marc Gual. Spissen ble hentet inn til Castilla bare få dager før denne kampen, etter at Raúls førstevalg på topp, Pedro Ruíz, måtte ut med skade i forrige kamp og mister hele sesongen. Gual ble hentet på lån fra Sevilla, og har også fortid i Girona, Real Zaragoza og Espanyol.

Etter 12 minutter kombinerte César Gelabert nydelig med Marc Gual på venstre. Førstnevnte kom seg inn i Langreos 16-meter, men ble hindret og endte i bakken. Dommeren mente imidlertid ikke at det var nok kontakt til å blåses straffespark, og dermed stod det fortsatt 0-0, til tross for en god start fra Castilla. For Raúl var det positivt å se hvor raskt nysignerte Gual klarte å involvere seg og bidra positivt på den siste tredjedelen.

Selv om Castilla styrte spillet den første halvdelen før pause, var det hjemmelaget som endte opp med å ta ledelsen. Et innoverskrudd innlegg fra venstre endte opp mellom keeper og forsvar. Da Castilla-keeper Altube skulle ut og avverge, havnet han på mellomdistanse, og det ble en enkel jobb for Niega å heade ballen i mål. 1-0 til Langreo.

Langreo var ekstremt nære ved å doble ledelsen få minutter senere, etter at en Castilla-forsvarer slo en grusomt svak pasning tilbake mot eget mål. Dette sendte Langreo-angriperen helt alene mot keeper, men selv om han fant en medspiller som fikk skyte på åpent mål, fikk Castilla klarert ballen fra streken.

Like før pause gikk Gual på et flott løp bak Langreos forsvarslinje, og spissen satte ballen iskaldt til side for keeper. Da alle trodde at Castilla hadde utlignet, løftet assistendommer flagget og annullerte målet for offside. Reprisene viste at det var helt på grensen, men at Gual trolig var hårfint onside.

Marc Gual var også farlig frempå få minutter senere, da holdt han på å sette inn et innlegg på bakre stolpe. Like etter kom det et nytt innlegg fra samme side, denne gangen lavt på første stolpe. Denne gangen satt det for 23-åringen, som virkelig fikk vist seg frem i sin debut. Dermed stod det 1-1 etter 57 minutter.

Castillas innlegg skapte store farligheter for Langreo, og etter 63 minutter holdt Marvin på å heade Castilla i ledelsen, nok en gang på lengste. I det påfølgende angrepet fulgte Martín Calderón opp med å fyre et langskudd i stolpen, men det ville seg ikke for ungguttene.

Mot slutten holdt Marc Gual på å score sitt andre mål etter en ny god bevegelse, og Langreo skjøt i stolpen. Det ble imidlertid ingen flere scoringer, og det endte 1-1 på Estadio Ganzábal. Det betyr at Castilla står med 30 poeng etter 23 runder, 5 poeng fra nedrykk og 7 poeng fra opprykk. Snart får de også Reinier Jesus inn på laget, noe som kan være helt avgjørende for utfallet av sesongen.