Extra large skjermbilde 2020 02 09 kl. 13.56.34

Castilla lukter på opprykk etter ny hjemmeseier

Raúls mannskap leverte kanskje sin beste omgang da Las Palmas ble slått 3-1 på Estadio Alfredo Di Stéfano.

3-1 Pablo Haro (60’)

Startoppstilling: Belman - Guillem, Mario Gila, Javi Hernández, Fran García - Antonio Blanco, Ayoub (Jordi, 65’) - Marvin Park (Álvaro Bravo, 76’), Miguel Baeza, Álvaro Fidalgo - Marc Gual (Pablo Rodríguez, 88’)

Raúls unge mannskap har vært svært varierende i det siste, og det er sjelden godt å vite hvilken Castilla-utgave som har blitt skrudd på når dommeren setter i gang kampen. Likevel er det ingen tvil om at ungguttene er klart mye bedre på hjemmebane enn på bortebane, noe som lovet bra for søndagens kamp mot Las Palmas Atlético, som lå ett poeng foran på tabellen. At nysigneringen Marc Gual startet meget godt i sin debut forrige runde, var også med på å løfte forventningene.

Kanonstart

Castilla gikk rett i strupen på Las Palmas fra start. Miguel Baeza slo en fin pasning gjennom mot Marc Gual, som hadde løpt inn bak motstanderens forsvar. Sistnevnte rundet keeper, men fikk for skrå vinkel til å klare å avslutte skikkelig. Fine tendenser fra Baeza og Gual, som altså hadde vært de to hovedpersonene fra Castillas to foregående kamper.

Etter 16 minutter viste flere av Castillas nøkkelspillere seg frem. Kaptein Álvaro Fidalgo spilte en nydelig pasning til Fran García, som alltid kommer på sine imponerende løp fra venstrebacken. Fran slo et perfekt innlegg langs bakken mot Marvin Park, som hadde gått på et flott løp på bakre stolpe. Dessverre for Marvin kom en Las Palmas-spiller til utsetning i grevens tid, og fikk tuppet ballen ut til corner.

Noen minutter senere var Marvin frempå igjen. Et hjørnespark ble skrudd innover fra Baeza på høyre, og med litt flaks endte ballen opp i beina på Marvin. 19-åringen, som kan minne om Lucas Vázquez i spillestilen, satte ballen kontant i mål med høyrefoten. 1-0 til Castilla.

Etterlengtet scoring for Ayoub

Ungguttene gav seg ikke der, og nok en gang var Marvin involvert. Høyrevingen utfordret på kanten og ble stoppet, men fikk dyttet ballen tilbake til Guillem. Høyrebacken slo inn på første berøring. Innlegget ble bra, og inne i feltet ventet Ayoub, som headet ballen i mål fra omtrent 11 meter. Den smakte helt sikkert godt for den 21 år gamle sentrale midtbanespilleren, som ikke har fått veldig mange muligheter av Raúl denne sesongen. Dermed stod det 2-0 til Castilla, noe som også ble stillingen til pause.

Castilla startet den andre omgangen som de startet den første. Marc Gual mottok ballen fra et innkast, vendte bort en Las Palmas-forsvarer, skiftet retning og fintet bort en annen, før han sendte ballen perfekt inn i lengste hjørne med høyrefoten. Fantastisk prestasjon av 23-åringen, som virkelig har gått en strålende start etter å ha hentet på utlån fra Sevilla! Det ble også en enkel assist nummer to for Guillem, som altså var den som kastet ballen til Gual.

Gual fortsatte å komme til gode sjanser. Baeza spilte Marvin fint fri, og sistnevnte fintet bort en Las Palmas-forsvarer på herlig vis. Deretter sendte han ballen på sølvfat til Marc Gual, men selv om denne sjansen var langt enklere enn den forrige, klarte ikke Gual å omsette sjansen til mål. Fra knappe 10 meter bredsidet han ballen midt på keeper.

Sjanser på rekke og rad

Las Palmas hadde fått til svært lite hele kampen, men etter at timen ble passert, viste også de gulkledde at de kunne spille fotball. Pablo Haro mottok ballen litt skrått utenfor 16-meteren og skrudde den vakkert i lengste kryss. Helt mot spillets gang, men likevel et nydelig treff.

Sjansene fortsatte å komme for Castilla, og Marc Gual holdt på å score sitt andre da han ble spilt gjennom i bakrom. Like etter hamret Fran García et skudd i stolpen fra veldig skrått hold. I de siste minuttene kom Gual til det som føltes som et hav av sjanser, og Las Palmas hadde ikke kontroll på ham i det hele tatt.

Flere mål ble det likevel ikke. Det endte 3-1 til Castilla, noe som betyr at Raúls mannskap (ifølge Flashscores livetabell) klatrer til 8. plass på tabellen. Med kun fire poeng opp til Coruxo på fjerdeplass, er ikke opprykkshåpet helt ute. Samtidig kan man ikke helt slutte å se seg over skulderen, ettersom en ekstremt jevn ligatabell betyr at det kun er fem poeng ned til nedrykksplass.