ÁNIMO BELMAN: Castilla-spillerne gikk ut med et støttende budskap på draktene sine etter kneskaden til Javier Belman.

Etter en av sesongens beste førsteomganger, endte det med en svært skuffende forestilling etter pause for Castilla.

• Runde 25, Segunda División B (gruppe 1)

0-2 Miguel Baeza (29’)
1-2 Sergio Moyita (73’)
2-2 Jesus Tamayo (73’)

Startoppstilling: Altube – Guillem, Mario Gila, Javi Hernández, Fran García – Antonio Blanco, Ayoub – Marvin, Baeza, Fidalgo – Marc Gual

Søndag var det duket for en tøff kamp for Real Madrid Castilla. Oppgjøret skulle spilles i Madrid, men denne gangen på Estadio Cerro del Espino, som altså er hjemmebanen til Rayo Majadahonda. Før kampen lå vertene på 5. plass i Segunda Divisjon B, med like mange poeng som Coruxo. Sistnevnte er laget «alle» ønsker å ta igjen på tabellen, ettersom de innehar den siste kvalifiseringsplassen og de tre lagene over er nærmest umulige å ta igjen. Castilla gikk inn til kampen på 8. plass, utrolig nok med fire poeng opp til kvalik og fem poeng ned til nedrykk.

Skadeproblemer i mål

Javier Belman hadde pådratt seg en kneskade i forkant av kampen, noe som kommer til å holde ham ute en stund. Keeperen har rotert med Diego Altube hele sesongen, og dermed burde ikke svekkelsen være altfor stor. Utfordringen var at Altube vanligvis brukes som tredjekeeper for førstelaget, og dermed kunne han risikere å være utilgjengelig til kampene hvor A-laget spiller på samme dag. Dette løste imidlertid Real Madrid fint ved å hente opp Toni Fuidias til Celta Vigo-troppen istedenfor Altube.

Det ble som ventet en tett og jevn kamp fra start. Sjansene kom ikke akkurat på løpende bånd, og kampen ble istedenfor preget av dueller og tøffe taklinger.

Super-Baeza leverer igjen

Etter drøyt 20 minutter fikk vi det første målet. Fran García kom på et av sine mange løp på venstre, og backen slo ballen lavt inn i feltet. Innlegget i seg selv var ufarlig, men Rayo Majadahonda klarte ikke å klarere skikkelig, og istedenfor havnet ballen hos Miguel Baeza rett utenfor 16-meteren. Baeza hamret til med venstrefoten og sendte Castilla i føringen på vakkert vis. 19-åringen har uten tvil vært en av Raúls største formspillere den siste tiden, og med dette viste han igjen tillit verdig. 1-0 til Castilla.

Castillas toppscorer ga seg ikke der. Álvaro Fidalgo skjærte innover i banen fra venstre, og lagets kaptein slo en helt vidunderlig stikker gjennom mot Baeza, som hadde gått på et fint løp. Den offensive midtbanespilleren satte ballen kontrollert til side for keeper. 2-0 til Castilla.

Enorme sjanser for vertene

Castilla hadde full kontroll og så ut til å runde av omgangen på enkelt vis, men like før pause gjorde Fran García en sjelden feil. En grusom tversoverpasning ble snappet opp av en motspiller, som plutselig hadde et hav av rom. Ballen ble slått inn perfekt foran mål, og Rayo Majadahonda skulle bare sette den inn i det åpne nettet, men endte istedenfor å skyte over mål. Der slapp Castilla veldig billig unna.

Rayo Majadahonda gikk ut i 100 etter pause og satte press på Castilla. De tvang frem en stygg feil fra midtstopper Mario Gila, og de neste minuttene skapte de også fire enorme sjanser, men Raúls menn ble reddet av Altube i Castilla-målet. Det er ikke ofte at man ser et lag skape fem så store sjanser i løpet av 10 minutter uten å score, spesielt ikke etter å ha vært underlegne i hele den første omgangen.

Rayo Majadahonda får betalt

Etter at trykket fra vertene hadde roet seg litt, raknet plutselig nullen for Castilla. Ballen havnet farlig inne i feltet, og Sergio Moyita sendte av et skudd som gikk ganske midt mot mål. Likevel snek den seg inn forbi Altube. Redusering for Rayo, som dermed virkelig øynet håp om poeng. Raúl svarte umiddelbart med å gå over til fem bak, og midtstopper Adrián De la Fuente kom inn for midtbanespiller Ayoub.

Castilla så ut til å klare å holde ut, men med bare fire minutter igjen av ordinær tid, klarte Rayo Majadahonda å utligne. Et innlegg ble slått inn mot bakre stolpe, og det ble for vanskelig for Altube å plukke den. Istedenfor landet innlegget hos Jesus Tamayo, som headet ballen kontant i mål. Dermed stod det 2-2, noe som må sies å ha vært fortjent ut ifra hjemmelagets sjanser etter pause.

2-2 ble også sluttresultatet. Med poengdeling her ligger Castilla nå seks poeng bak den fjerde kvalifiseringsplassen. Denne ble overtatt av Peña Deportiva som følge av at Coruxo spilte uavgjort. En annen opprykkskandidat, Internacional de Madrid, spilte også uavgjort. Av Castillas konkurrenter går Peña Deportiva ut som den store vinneren av den 25. runden av Segunda Divisjon B.